Saw 6

Ja äntligen så var hellweek no.2 över... herregud... jag sov som en stock idag, 10 h i sträck... det hade kunnat braka loss ett tredje världskrig utanför mitt fönster och jag hade ändå inte vaknat upp...
Nästa vecka har jag ytterliggare 2 midterms... samt att min macro econ klass börjar... vilket får mig att få gråa hår... usch o fy.. men ja idag tog jag ledigt helt från plugg. eller ja nästan, pluggade lite filosofi på kvällskvisten,, har prov i det på måndag...

Så för att fira en ledig kväll så åkte jag, Bertrand, Marlon o Tomas och såg den nya Saw filmen.. helt klart okej! Jag skrek o var vettskrämd som vanligt stora delar utav filmen, men det var det värt! Det är som att åka höjdskräcken.. du vill verkligen inte, du är tokrädd och undrar vad tusan du har gett dig in på och hur tusan du kunde övertalas att gå med på det här överhuvudtaget... men när det väl är över är du mäkta stolt över att du klarade det! även om det var ett halvt helvete att ta sig igenom... haha!
Så ja den var helt godkänd! nu är hon sena kvällen här så dags att sova!

Over and Out från Detroit!!!!
2009-10-24 @ 08:55:14 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ner i startgropen o fullt ös...

Jaha, ny vecka med minimalt med sömn och maximalt med prov, träningar och plugg. Kommer att bli en riktigt lång vecka, på torsdag har jag Mid-Term i Ryska och på fredag prov i Filosofi. Huvudet är tungt redan nu.. måste hitta motivation till att sätta tänderna i det här så att säga.

Just nu händer det inte så speciellt mycket i Detroit... allt är som vanligt, förhoppningsvis kommer jag iväg o shoppar lite den här veckan. Behöver en varm vinterjacka samt ett par vinterskor. Det börjar bli lite småkyligt här i Detroit... annars så är jag helt inne på med det här att skaffa bil nu.
Känns skrämmande och kostsamt... men jag måste verkligen ha en nu... känner mig helt handikappad utan en. Kan inte ta mig till träningar eller bara allmänt ta mig ifrån UDM och se mera av allt i USA än bara Detroit.

Så resten av kvällen blir till att leta bilar...... fortsättning följer...
2009-10-20 @ 04:14:19 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Dansbandsmusik hela natten lång...

I allt uppsats skrivande om Filosofin o dess uppkomst så spelas det dansbandsmusik för fullt på spotify... självklart i äran till min älskade mamma <3 ... Amerikanarna är inte helt hundra på vad dom tycker om denna musikstil...
Men deras miner och DANS får mig att vika mig dubbelt av skratt! Hahaha

Nästa musikgenre kommer att bli opera.... Pavarotti all sunday long!

Nu slutspurt och raksträcka på filosofi uppsatsen! LETS GOOO!
2009-10-18 @ 06:20:23 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Lets Hear It For The D!!!!

Så den här helgen har jag varit uppe på University of Michigan och kollat på när killarna lirat regionals. Vårt no.1 dubbelsteam har kravlat sig fram till round of 16th efter ha vunnit ikväll mot Univ of Wisconsin (ett riktigt bra lag).. och som igår var jag o Svetlana där och hejade fram dom!! Vilken stämning och herregud vad nervös jag blir när jag bara tittar på! Det är tusen gånger värre att bara sitta där och kolla än att spela!

Men sjukt kul är det att man känner att Alex o Pjotr blir jättetaggad av att höra oss klappa o skrika o allt!
Så imorgon är en ny dag i Ann Arbor där University of Michigan ligger... deras anläggning är helt sinnessjukt fin. Egna inomhusbanor/arena och utebanorna är helt otroliga... garanterat bland de 3 bästa tennisanläggningar som jag har sett. Jag ska försöka ta lite bilder imorgon så ni får se... man blir ju inte alls avundsjuk!

Igår kväll var de lite partajande med alla möjliga idrottare så var lite trött när jag vaknade upp sen imorse, men det var kul att få göra något annat än bara plugga, träna, plugga, äta o sova!

Nu ska jag fortsätta Lördagskvällen med mera plugg! Filosofi nästa....
För övrigt så fick jag A på min midterm i Speech och A i History of the Musical Theater... Kändes riktigt bra...
Denna vecka har jag midterms i Ryska och i Filosofi.... ugh.....

Over and Out Triple S
2009-10-18 @ 03:57:41 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Du vet inte att du har benmuskler förräns du har gjort 100 squatjumps..

Torsdagsmorgon och jag har precis kommit tillbaka från morgon fyspasset... usch intervall på cykel i 45 min plus 100 squat jumps (en variant på armhävning, upphopp, uthopp och benböj)... kan vara det vidrigaste... du vill bara gråta efter 10... men ja, jag kan inte gråta så jag skrattar bara när det börjar göra sådär sjukligt ont i benen haha

Tisdagar o Torsdagar är mina Helldays när jag har saker konstant hela dagen! Träning, skola, träning, skola... är oftast helt slut när jag är tillbaka vid 1900 snåret på kvällen...
Men det  bästa med torsdagar är att det är Greys Anatomy på tvn!!!! Samt project Runway... så det är bara att bunkra upp med Havregrynsgröt o Kanel och njuta... Om jag nu inte åker ned till Bertrands o stannar där över natten, vi är nämligen lediga imorgon. eller ja fram tills 1300 då vi har träning... känns lockande med.... laga lite riktig svensk mat.... lasagne står högst upp på listan nu!
Vi får hur det hela slutar......

Nu är det dags för första lektionen... Music of the American Theater.. HERE I COME!!!
2009-10-15 @ 15:41:39 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Bild-uppdatering


Och titta vad man hittade i middle of nowhere, Fort Wayne, Indiana... SVERIGE! Det går bra nu Berra!

Ahhh, Underbara IKEA!
2009-10-15 @ 06:15:42 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Mitt i veckan, mitt i gamet, mitt i bollen.

Onsdag, halvvägs igenom första Midterm week... som jag längtar till helgen!
Igår var jag ju då på bio med Bertrand och Marlon... efter en "lost in Detroit"-trip och lite felåkningar kom vi 30 min för sent till den bion vi hade tänkt gå på från början, Couples Retreat. Så vi bestämde oss för att se en annan istället... och Bertrand var den som inte orkade stå en 5 min o kolla igenom lite mera noggrant vilka andra filmer som fanns, så vi körde på hans linje och det blev Invention of Lying...... som enkelt kan sammanfattas med ett frågetecken. Jag gav den en 3a på en skala 1-10... fanns några roliga scener, men nej usch... hahahaha men mycket skratt bjöd kvällen på! 5 dollar kostar det att gå på bio här, vilket i runda slängar är en 35 spänn skulle jag tro. Helt okej, blir garanterat flera biokvällar.

Nästa projekt är att fixa biljetter till Bruce Springsteen den 24 November... Det ni Mammsen & Toni! Hihihi

På fredag spelar Maddie sin första fotbollsmatch som första målvakt! Ska bli kul att få se henne spela för första gången, sedan spelar vårt killlag regionals i Ann Arbor så jag o några andra tjejer på laget ska åka dit o stötta dem! Ska bli kul, en liten roadtrip så att säga!

Nu har jag precis skrivit klart min uppsats om Amerikansk Musikal Historia, så det är dags för lite manikyr samt hoppa i säng inom en mycket snar framtid!

Låten som spelas mest i vårt rum nu är: Justin Bieber - One Time
SÅ BRA!!!!
2009-10-15 @ 06:00:58 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Easy like a sunday morning...

Ja, söndag. Vilodagen i veckan... eller ja för vanligt folk kanske. Inte för oss studenter i Detroit... Jag o Svetlana körde en 45 min träning utomhus i 10 graders kyla (ja. just nu är det ganska kallt i Detroit, men metrologerna har sagt att nästa vecka kommer bli en record week med runt 24 grader varmt... det är så vädret är här i Detroit). Sedan körde vi till vår inomhusklubb och gymmade lite och sedan var vi på spa-avdelningen i 1 timma!
SÅÅÅÅ SKÖNT! Ångbastu, vanlig bastu, bubbelpool och yoga... Det är så man laddar om batterierna kan jag lova!

Nu är jag fit for fight för Studier kan jag lova... eller jag försöker iallafall intala mig själv detta! Svårt att hålla fokus när Animal Planet visar, Amazing attacks.. HELT SJUKT! Människor som överlevt attacker från de största o farligaste rovdjuren vi har... Man blir skrämd, tagen och helt fascinerad på samma gång. Animal planet is the thing!

Annars gav jag mig på att laga lite applesauce här... med andra ord en amerikansk variant av kräm... eller ja, bara skalar lite äpplen, sätter på långkokaren med vatten och tillsatte kanel... lagat o klart efter 5 min... PERFEKT att slänga ned i gröten. Jag är en mästerkock!

Nu ska jag återgå till studierna igen... vem vet det kanske kommer en uppdatering senare ikväll igen.
Over and out!
2009-10-12 @ 02:10:18 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Sweet Saturday

Jaha så var den här veckan avklarad. Ryska provet kom tillbaka med ett A stämplat i ena hörnet (VAMOS!) och talet i Speech-klassen blev det även ett A vilket känns väldigt skönt. En bra start på terminen kan väl iallafall säga, nu när första varvet utav fyra är avklarat.
Nu denna vecka och veckan därefter så kommer Mid-Termens på rad, så nu sitter jag här en lördagkväll kl.2108 och studerar... känns lite bittert, men som min kära kollega Pieschl säger, det är bara att bita i det sura äpplet och svälja det helt!
Nästa vecka är de fortsatt big grinding time med massor utav löpning och en väldans massa timmar på tennisbanan. Jag klagar inte, jag må vara lite mentalt skruvad.. men även om 0630 löpning inte är det roligaste jag vet så måste jag faktiskt erkänna att det får ju en att komma igång på morgonen. Man är tillbaka på rummet runt 0815 och första klassen börjar kl.10 så har man tid på sig att duscha och sedan plugga lite om det behövs.

Denna vecka har Bertrand införskaffat en bil (som är guldfärgad och av modellen Malibu). Han är ju inte nådigt mallig, eftersom jag inte ens har amerikanskt körkort. Men det kommer, det kommer. Och för övrigt så har jag ju nu haft mitt körkort i 2 år och någon vecka.. vilket betyder att jag numera kan köra "totalt" lagligt... inte längre i "2års prövotid"... men det känns konstigt, känns som igår jag stod utanför vägverket så nervös för mitt prov och sedan 45 min senare stod där med lappen att jag numera kunde köra bil. Overklig känsla.

Nu är det dags att återgå till lite mera plugg!
So long, Detroit!
2009-10-11 @ 03:13:09 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fallseason is over!

Ja, så nu var fall season över för denna gång! Eller ja, vi har regionals kvar... om vi nu åker, beror lite på budget och så. Men officiellt är den över och den alltid så underbara off season har startat... med löpning 630 på morgonkvisten varje dag Måndag-Fredag, plus styrketräning Mån-Ons-Fre och tennis varje dag... så nu kör man verkligen slut på oss. Sedan har vi 1½ vecka helt ledigt i mitten på november innan vi kör på igen.
I skolan så är allt fortsatt bra, hade min första midterm förra veckan i ryska. Tror att det gick helt okej, eller ja lärarn sa att jag gjorde väldigt bra ifrån mig så jag  håller tummarna att jag får tillbaka ett A på det provet.

I helgen spelade ju vi då vår sista turnering och jag vann min singles flight och kom till semi i dubbeln. Så det var ju väldigt kul och så.. Men absolut roligast var ju att min lillebror fick göra elitseriedebut med Frölunda!!!!! Helt overkligt roligt, storasyster har inte riktigt förstått det ännu! Men många glädjetårar har de varit här iallafall! =) =) Så glad för dig ooooohan! Opi är stolt som bara den!!!!!!!!
I söndags så hade vi baseball-afternoon (vi kom tillbaka från turneringen lördagkväll, o jag åkte ned till Bertrands o stannade där över helgen) så hela ligan var där o kollade och lärde mig o fransmännen hur baseball verkligen går till och jag måste säga... det är lite småkul iallafall...O så vann ju Detroit Tigers med!!!! =)
Nu ska jag bums i säng, när det är uppstigning 0600 imorn!

Over and Out, SSS!
2009-10-06 @ 05:18:57 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0